Ο κορυφαίος συνταγματολόγος Mark Tushnet (Harvard) σε ανοιχτές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Χρόνος: Τρίτη 27 Μαΐου 2014
Ώρα: 12:00
Τόπος: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)

Χρόνος: Τρίτη 27 Μαΐου 2014
Ώρα: 12:00
Τόπος: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)

 

Την Αθήνα επισκέπτεται ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Mark Tushnet, ένας από τους σημαντικότερους συνταγματολόγους της εποχής μας. Ο M. Tushnet έχει υποστηρίξει ρηξικέλευθες απόψεις. Η σκέψη του εντάσσεται στο ρεύμα των κριτικών νομικών σπουδών (critical legal studies) και στην υποστήριξη του Αριστερού ρεύματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.
Την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου –Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν ανοικτή ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Tushnet: «Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων. Η συγκριτική άποψη» που κυκλοφορεί στη σειρά Σύγχρονοι Στοχαστές για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο) και εκτός από τον ίδιο θα μιλήσουν οι Καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Βασίλης Βουτσάκης, Γιάννης Δρόσος και Ξενοφών Κοντιάδης.

Την ίδια ημέρα, στις 7 μμ. στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Mark Tushnet σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και οι δυο εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

Πιέστε εδώ για την πρόσκληση της εκδήλωσης.

 

Conference.gif