ΕΚΘΕΣΗ: Πλατείες της Ευρώπης. Πλατείες για την Ευρώπη

 

Ένα σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα: Η πλατεία, Ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά"  ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του "Cultura 2000" από ένα σύνολο πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων σε συνεργασία με πόλεις που τις χαρακτηρίζουν διάσημες πλατείες και υπό τον συντονισμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αρθρώθηκε σε δύο βασικούς άξονες: 1. Ερευνητικές εργασίες και διατύπωση προτάσεων και 2. Ευαισθητοποίηση ευρύτερου κοινού.

Η έκθεση "Πλατείες της Ευρώπης, Πλατείες για την Ευρώπη" που θα παρουσιαστεί στο μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) από 5 Νοεμβρίου ως 6 Δεκεμβρίου 2009 είναι μέρος του προγράμματος αυτού. Αποτελεί μαζί με το βιβλίο-κατάλογο που ειδικά συντάχθηκε για την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, ένα απολογισμό της σύγχρονης περιόδου, από την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα, που οι ευρωπαϊκές πόλεις με έργα ανάκτησης και σχεδιασμού, επανανακαλύπτουν την πλατεία και τον αστικό υπαίθριο ή δημόσιο χώρο τους. Επιτρέπει συμπεράσματα ως προς την επιτυχία σχεδιαστικών παρεμβάσεων ή την αναγκαιότητα διασφάλισης διαπιστωμένων αξιών του χώρου και την προέκταση της σημασίας τους στο μέλλον και περιλάμβανε ειδικότερα ότι αφορά την ελληνική συμβολή.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου 2009 – 6 Δεκεμβρίου 2009
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00
Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, τηλέφωνο: 210-34.53.111