Εισηγήσεις – Ομιλίες

Εισήγηση στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Bασιλικής Μελέτη, Έμφυλα πρόσωπα σε κρίση: Η ισότητα στην επαγγελματική και την πολιτική ζωή, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, στις 16.12.2021

Εισήγηση με τίτλο: Οι Αναθεωρήσεις του 2008 και του 2019 και οι άτυπες συνταγματικές μεταβολές που συντελέστηκαν στο μεταξύ απομείωσαν ή σεβάστηκαν το κεκτημένο της αναθεώρησης του 2001; στη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: Η Αναθεώρηση του 2001 είκοσι χρόνια και δυο αναθεωρήσεις μετά, στις 13.12.2021

Εισήγηση με τίτλο “Το σύστημα υγείας στον αιώνα των ιών”, στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, που διοργάνωσαν η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας, στις 13.12.2021.

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Λουκά Θ. Αποστολίδη, Μαρτυρία από το ματωμένο φοιτητικό κίνημα, (εκδ. Ιωλκός), Aθήνα 11.12.2021.

Εισήγηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΑΜΕΑ για τον σχολιασμό της έρευνας με τίτλο: «Στάσεις και αντιλήψεις για την αναπηρία στην Ελλάδα και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ» στις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Εισήγηση στην εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στον 21ο Αιώνα», με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου Ι. Σαρμά/Ξ. Κοντιάδη/Χ. Ανθόπουλου (επιστ. δ/νση) «ΕΣΔΑ: κατ’ άρθρο ερμηνεία» την 1η Νοεμβρίου 2021.

Εισήγηση με τίτλο “Το σύστημα υγείας στον αιώνα των ιών” στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD: Pandemic Crisis -The Day After, που διοργανώθηκε 25-26 Οκτωβρίου 2021.

Εισήγηση με τίτλο “Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Δημόσια Υγεία: Μια μεταρρυθμιστική πρόταση” στην 5η συνεδρία με τίτλο “Πολιτικές και στρατηγικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα στη μετά τον κορονοϊό εποχή” στο πλαίσιο της 23ης Συνάντησης του Forum για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας με τίτλο «Η δημόσια υγεία στη δίνη της πανδημίας», 17 Οκτωβρίου 2021.

Εισήγηση με τίτλο “Ηθικά και νομικά διλήμματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού” στη 2η συνεδρία με τίτλο “Η συμβολή των εμβολιαστικών προγραμμάτων” στο πλαίσιο της 23ης Συνάντησης του Forum για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας με τίτλο «Η δημόσια υγεία στη δίνη της πανδημίας», 16 Οκτωβρίου 2021.

Εισήγηση στην εκδήλωση “Η Ευρώπη σε αμφισβήτηση;” με αφορμή την έκδοση του έργου του Αντώνη Μεταξά “Η Ποιοτική Ιδιαιτερότητα της Ενωσιακής Έννομης Τάξης” στις 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Εισήγηση στην εκδήλωση με θέμα “Η Δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς. Κίνδυνοι και εγγυήσεις της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο” από τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Εισήγηση με τίτλο “Σύγκρουση και συναίνεση στη Γ’ Εθνοσυνέλευση του Αγώνα” στο επιστημονικό συνέδριο “Η Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη, το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η επίδρασή του στην Επανάσταση και στο δημοκρατικό βίο της σύγχρονης Ελλάδας” που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.